Bumbu
Bumbu Rum je obľúbená karibská značka rumu, ktorá sa vyrába z jedinečnej zmesi korenín, ovocia a pôvodných ingrediencií. Tento blendovaný rum si získal povesť jedného z najlepších rumových destilátov v Karibiku.
Rum Bumbu – Tajomostvo populárnej karibskej značky
Rum Bumbu je druh koreneného rumu z Dominikánskej republiky. Tento korenený rum sa vyrába zo zmesi cukrovej trstiny, vody, sirupu z cukrovej trstiny, vybraných druhov korenia a jedinečného výberu ovocia vrátane marakuje, guavy a manga.
Ako vznikla značka Bumbu?
História rumu Bumbu siaha do 19. storočia, keď dominikánski pestovatelia cukru začali experimentovať s rôznymi produktmi cukrovej trstiny.
Najbežnejším produktom bol sirup z cukrovej trstiny, ktorý dominikánski poľnohospodári čoskoro začali používať na výrobu celého radu rôznych alkoholických nápojov.
Medzi ne patrila aj výroba rumu Bumbu, ktorý dostal svoj názov od slova “Bombo”, čo je dominikánsky výraz pre “bum” alebo “výbuch”.
Výroba rumu Bumbu sa však začala naplno až v 40. rokoch 20. storočia, keď skupina dominikánskych pestovateľov cukru začala komercionalizovať výrobu koreneného rumu.
Rum Bumbu sa považuje za zlatý rum, čo znamená, že sa vyrába v kotlíkových aj kolónových destilačných zariadeniach.
Dnes sa rum Bumbu vyrába v Dominikánskej republike, kde sa stále vyrába zo sirupu z cukrovej trstiny, vybraných druhov korenia a ovocia (vrátane mučenky, guavy a manga) a vody.
Cena za rum Bumbu v karibiku
Rum zreje najmenej rok, potom sa plní do fliaš a predáva sa v obchodoch po celom Karibiku za cenu približne 25 USD za 750 ml fľašu.
Jedinečné zloženie zmesy rumov Bumbu
Originálna zmes ingrediencií rumu Bumbu zahŕňa cukrovú trstinu, vodu, sirup z cukrovej trstiny, výber korenín a jedinečný výber tropického ovocia vrátane mučenky a guavy. Rumy Bumbu tvorí zmes zrejúcich a nezrejúcich rumov z ostrovov Dominikánskej republiky. Destilácia však prechádza na ostrove Barbados.
Cukrová trstina je základom výroby karibského rumu, pretože sa používa na výrobu melasy, ktorá je kľúčovou zložkou pri výrobe väčšiny rumov.
Trstina používaná na výrobu rumu Bumbu je kríženec druhov Saccharum officinarum a Saccharum spontaneum.
Jedinečný výber korenín rumu Bumbu, vrátane achiote, škorice, zázvoru, muškátového orieška a papriky, dodáva rumu Bumbu mierne pikantnú chuť.
V rume sa používa aj výber tropického ovocia vrátane guavy, marakuje a manga, ktoré dodávajú korenenému rumu zemitú sladkosť. Použitie týchto druhov ovocia pomáha vytvoriť výrazný chuťový profil rumu Bumbu.
Výrobný proces Bumbu
Pri výrobe rumu Bumbu sa používa kotlíkový aj kolónový destilačný prístroj na výrobu zmesi melasy a sirupu z cukrovej trstiny.
Táto zmes sa fermentuje s vodou a sirupom z cukrovej trstiny, potom sa destiluje a dozrieva v dubových sudoch.
Konečným produktom je zmes tmavého rumu a rumu Bumbu Gold, ktorý bol vyrobený pomocou kotlíkového a kolónového destilačného zariadenia.
Rum Bumbu zreje v drevených sudoch, ktoré sa predtým používali na zrenie bourbonu.
Sudy po bourbone dodávajú rumu Bumbu Rum svoju jedinečnú chuť, ktorá pomáha vytvárať vyvážený a bohatý chuťový profil.
Rum Bumbu je k dispozícii v zlatej a zlatej extra starej odrode. Zlatá odroda zreje približne rok, zatiaľ čo zlatá extra stará odroda zreje najmenej šesť rokov.
Charakteristická chuť Bumbu
Charakteristická chuť rumu Bumbu je spôsobená jedinečnou zmesou korenín, ovocia a sirupu z cukrovej trstiny, ktorá sa používa na výrobu liehoviny.
Tento korenený rum je známy svojou pikantnou chuťou s korenistým nádychom,
ktorú dopĺňa sladšia chuť tropického ovocia.
Rum Bumbu sa často opisuje ako vyvážená zmes sladkej a korenistej chuti s bohatou, jemnou chuťou, ktorú si ľahko vychutnáte.
Vďaka tomu je rum Bumbu ideálnym alkoholom pre nováčikov v oblasti rumu, ako aj pre skúsených milovníkov rumu. Tento korenistý rum si vychutnáte aj ako miešaný nápoj, či už priamo alebo s ľadom, alebo ako súčasť klasického kokteilu.
Popularita rumov Bumbu stále rastie
Rum Bumbu je jednou z najobľúbenejších značiek koreneného rumu v Karibiku a v regióne sa stal bežnou súčasťou barov.
Turisti, ktorí navštívia región, často vyhľadávajú túto obľúbenú značku a miestni obyvatelia si rum Bumbu vychutnávajú aj ako spoločenský nápoj.
Veľkej popularite sa teší aj v našich končinách – rum Bumbu je obľúbeným alkoholickým nápojom Slovákov aj Čechov.
Rum Bumbu sa často pije priamo, s ľadom, v kokteiloch alebo ako miešaný nápoj. Tento korenený rum sa používa aj v mnohých karibských dezertoch, ako sú napríklad dominikánske vyprážané banány.
Rumové špeciály Bumbu
Rum Bumbu je taký obľúbený, že je teraz k dispozícii v mnohých rôznych príchutiach, ako napríklad kokos, mango, marakuja, guava a originál.
Tieto ochutené verzie rumu Bumbu si zachovávajú pôvodný chuťový profil, ale pridávajú mu osobitý nádych.
Čím je rum Bumbu taký výnimočný?
Vďaka kombinácii bohatej chuti a hladkej konzistencie je rum Bumbu Rum obľúbenou voľbou medzi konzumentmi a jeho dlhá história výroby v Dominikánskej republike ho robí skutočne jedinečným.
Tento karibský rum má vyváženú chuť, ktorá je korenistá aj sladká, a ľahko sa pije priamo alebo ako súčasť klasického kokteilu.
Rum Bumbu sa tiež vyrába zo zmesi vyzretého a nevyzretého rumu, čo z neho robí univerzálny destilát, ktorý si môžete vychutnať na množstvo rôznych spôsobov.
Rum Bumbu sa vyrába z jedinečnej zmesi korenín, ovocia a pôvodných ingrediencií, čo z neho robí skutočne jedinečný destilát.
Rum Bumbu patrí medzi tzv. zlaté rumy. Nájdeme ho aj v kategórii tmavé rumy. Okrem klasiky rumu Bumbu sa najčastjšie predáva BUMBU XO, ako aj rôzne limitované edície a špeciály.
Rum Bumbu pochádza z Dominikánskej republiky. Bumbu rum je destilovaný na Barbadose a patrí medzi najznámejšie blendované rumy v karabiku.
Názov Bumbu je odvodený od slova “Bombo”, čo je dominikánsky výraz pre “bum” alebo “výbuch”.
Zobrazujú sa všetky 2 výsledky