Popis
História rumu SéRum
Príbeh SéRumu sa odohráva na konci 19-teho storočia, kedy pri budovaní Panamského prieplavu dochádzalo v radoch robotníkov, pochádzajúcich predovšetkým zo strednej Ameriky, Karibiku a Kuby, k obrovským stratám na životoch. Hlavnými dôvodmi bola malária a veľmi ťažké pracovné podmienky, ktoré sprevádzala výrazná podvýživa.
Počas stavby sa pracovné tempo zvyšovalo, zatiaľ čo peňazí, rovnako ako času na jedlo ubúdalo. Vtedy prišli kubánske ženy s nápadom pridávať do starého panamského rumu nakladané sušené ovocie a koreniny, a svojim mužom tak pripravovať energeticky výdatný nápoj, ktorý by im počas dňa dodával toľko potrebnú silu. Postupne sa tento “zázračný” nápoj podával nielen pre povzbudenie, ale aj proti uštipnutie hadom či maláriu. A pretože mnoho mužov a žien verilo v jeho liečivé účinky, začali ho nazývať Sérum.
Dozrievanie a destilácia v Paname
Cukrová trstina pre rumy Sérum sa pestuje v provincii Herrera, v oblasti, ktorá má optimálne klimatické podmienky pre jej pestovanie. Panenský trstinový med získaný lisovaním trstiny a odparením prebytočnej tekutiny je základnou surovinou pre výrobu rumu, na ktorého kvalitu sa dohliada počas celého procesu výroby. Takto zušľachtená tekutina putuje do obrích nerezových nádob, kde začína proces kvasenia. Po niekoľkých dňoch má výsledná kaša s 4-6% alkoholu je pripravená k ďalším krokuom výroby, a to na destilácí, ktorá prebieha v kolonovom destilačnom prístroji.
Tri rumy, tri chute
Každý z rumov Sérum má svoju odlišnú chuť, ale všetky sú zmiešané k dokonalej hladkosti s príjemným zakončením.
Tri fľaše, tri príbehy
Každý z rumov Sérum zapadá svojím príbehom do prostredia Panamy a za každým príbehom sa objavujú zaujímaví ľudia.
Tri metódy, tri zážitky
Pre každý rum Sérum sa používa iný výrobný proces, ktorý od seba rumy odlišuje svojou vôňou a chuťou.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.