Popis
Keďže Madagaskar je hlavným exportérom vanilky do celého sveta odzrkadľuje sa to aj na Dzame. Cukrová trstina z ktorej je rum vyrábaný rastie na plantážach po vanilke a citrusových plodoch a vďaka tomu rum získava svoju špecifickú chuť a arómu. Od roku 1982 je tento rum rodinným podnikom. Je vyrobený z najjemnejšej cukrovej trstiny a zreje minimálne 10 rokov v sudoch z francúzskych dubov s názvom Limousin. Jantárovo zlatá tekutina s výraznou arómou a chuťou vanilky nasledovaná tónmi čerstvo napraženej kávy, horkej čokolády, orechov v kombinácií so sušeným ovocím s jemne pikantnou dochuťou.
Farba: Tmavá, takmer zamatovo-červená.
Aróma: Výrazná vanilka s náznakmi sladkého maslového pečiva.
Chuť: Vanilka je znova výrazne prítomná, rum je na jazyku trochu ostrejší, prechádza však do príjemnej sladkosti.
Zakončenie: Dlhé, pomerne suché.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.